Det kan være vanskelig å knytte seg til hverandre i den virkelige verden, fordi rom holder oss adskilt. Fram til telefonen ble oppfunnet, kunne du bare opprette forbindelse med folk som bodde i nærheten av deg. Du kunne skrive brev, men vanligvis ville du skrevet til folk du allerede kjente. Og det samme gjelder telefonen: vi ringer nesten alltid folk vi kjenner. I den virkelige verden har forbindelsene våre vanligvis vært folk som lever rundt oss: familien vår, naboene våre, folk som går til skolen vår eller er i samme menighet som oss.

Selvfølgelig er det noe veldig viktig ved å leve blant de menneskene som er nær oss. Vi blir veldig godt kjent med familien vår og vennene våre fordi nærheten deres betyr at vi treffer på dem hver dag eller hver uke. Og det at du kan gå nedover fortauet og treffe på noen du liker, kan gjøre en plikt til noe morsomt.

Likevel gjør den virkelige verden det vanskelig å skape forbindelser og avgrenser oss for det meste til folk som er i nærheten av oss.

Pekere å utforske

Norsk telemuseum

Om telefonens tidligste historie

Star links - hva forbinder filmstjernene? (på engelsk)side 1 side 2 side 3 side 4 side 5 side 6 side 7 side 8 side 9 side 10 side 11 side 12 side 13 side 14 side 15 side 16

Dette er en oversatt barneversjon av David Weinbergers bok
Small Pieces Loosely Joined: A Unified Theory of the Web.
copyright © 2002 David Weinberger